FANDOM


L'estepa.Editar

  L'estepa joana  és una planta de la família de les guitíferes endèmica de les Illes Balears.És un arbust de 50-100 cm, glandulós, berrugós, de tiges ramificades, molt fulloses, tetràgones i dretes. Fulles petites, semiamplexicaules, ovals, obtuses, de marge ondulat i amb el limbe cobert de vesícules transparents. Flors grans, solitàries, de color groc daurat. 5 sèpals desiguals, ovals, obtusos. 5 pètals finament estriats, més llargs que els sèpals i que els estams. Gineceu format per 1 ovari súper, 5 estis i 5 estigmes. Fruit en càpsula glandulosa, viscosa, de secció pentagonal, amb 5 cavitats.Es localitza sobretot a la Serra de Tramuntana, encare així les podem trobar a les serres de Llevant; sobretot a la part d'Artà. També n'hi ha a Menorca, Eivissa i Dragonera.

Usos i propietats : Aromàtica. Medicinal.

Època de floració : Març. Abril. Maig. Juny. Juliol.Aina Ribot Moragues, 1rA.

¡Interferencia de bloqueo de anuncios detectada!


Wikia es un sitio libre de uso que hace dinero de la publicidad. Contamos con una experiencia modificada para los visitantes que utilizan el bloqueo de anuncios

Wikia no es accesible si se han hecho aún más modificaciones. Si se quita el bloqueador de anuncios personalizado, la página cargará como se esperaba.

También en FANDOM

Wiki al azar